Magiska Peru

Följ med oss på en minnesvärd resa fylld av kultur, historia och fantastiska upplevelser! ResePeru är en resebyrå som är specialiserad på just Peru och vi tar med dig på en resa till det mytomspunna  Machu Picchu. Höjdpunkterna inkluderar världsarvstaden Lima, vid Stilla havskusten, med vackra koloniala kyrkor och diverse matkultur. Arequipa Vita Staden och Colca Dalen, ravinen där vi ser kondoren sväva fritt.  Titicacasjön med sin unika indiankultur på Taquile och flytande vassöar.

Dagsprogram

Dag 1.- Ankomst till Limas flygplatsen från Skandinavien. Här väntar vår reseledare Enrique på oss och tar oss till vårt hotell i stadsdelen Miraflores.  

Dag 2.- På förmiddagen blir det en stadsrundtur i det centrala och koloniala Lima. I den trevliga stadsdelen Miraflores, där vi också bor, stannar vi till vid utkiksplatsen, Parque del Amor, varifrån utsikten över Stilla havet är strålande. Dagen fortsätter med en stadspromenad i de historiska delarna av Lima. Vårt första stopp är Plaza Mayor, platsen där Francisco Pizarro grundade Lima. I blickfånget står den vackra Katedralen där Pizarro konkistadoren är begraven.   Vi kommer besöka en koloniell kyrka och dagen avsluttas med en trevlig gemensam lunch hos en lokal rågfisk restaurang "Cevicheria" (F-L).

Dag 3.-Morgonflyg till "Den Vita Staden" Arequipa i södra Peru. Staden ligger på 2 300 m höjd och omges av de tre snöklädda vulkanerna El Misti, Chachanti och Pichu Pichu. På vägen till hotellet stannar vi för respektive fotografiering över den vackra landskapet. På eftermiddagen har vi en promenadstur inom det historiska centrum och ett interessant besök på Santa Katalina som är ett 20 000 kvadratmeter stort kloster färdigställt år 1580 (F-L).

Dag 4.- Dagens resa går till den spektakulära Colcadalen, som omges av snöklädda vulkaner. Vi kommer att se stora hjordar lama- och alpacadjur då dessa släktingar till kamelen , trivs bra här på höjderna och djurskötseln är det människor i första hand lever av.Vi kommer bl.a. att stanna vid Patapampa som är resans högsta punkt (4910 m.ö.h.) för att blicka ut över vulkanlandskapet innan vi åker ner till Chivay som ligger på drygt 3600 m.ö.h. (F-L).

Dag 5.-Den bästa platsen i världen att få se kondorer är här i Colca Canyon. Vi åker till utsiktspunkten Mirador Cruz del Condor som är en av de djupaste delarna av ravinen. Här flyger den legendariske kondoren graciöst och ofta svävar i cirklar.Vi har gott om tid att invänta kondorerna och bese denna plats .Väl tillbaka i Chivay äter vi lunch och sen eftermiddag kommer vi fram till Puno vid Titicacasjöns strand (F-L). 

Dag 6.-Heldagstur med båt på världens högst belägna, seglingsbara sjö, Titicacasjön 3 812 möh). Vi börjar med ett besök till Urosindianernas flytande vassöar. Här känner vi hur marken gungar under oss, samtidigt som vi tittar in i primitiva vasshyddor. Även indianernas båtar, som används i det vardagliga fisket, är byggda av vass. Vi åker båt till den vackert belägna ön Taquile, vävarnas ö, vars jordbrukssamhälle fortfarande präglas av inkarikets sociala och politiska struktur. Här är det männen som stickar och vi ser många män bärandes på sina ullkapslar (F-L). 

Dag 7.-En spännande bussresa väntar till Cusco Inkarikets huvudstaden. Vi stannar eftervägen vid olika sevärdheter som La Raya-passet som är den högsta punkten mellan Cusco och Titicacasjön. I Raqchi ligger Viracocha Templet från inkatiden och kyrkan San Pedro de Andahuylillas, som brukar kallas det andinska Sixtinska kapellet för dess magnifika fresker och förgyllda träsniderier.Vid ankomst till den staden Cusco checkar vi in på vårt hotell för natten. Hotellet är centralt beläget vid stadens torg och restaurangkvarter (F.L).     

Dag 8.- Dagens utflykt går till den berömda inkaruinen som ligger nära staden Cuzco kallat för Sacsayhuamán. Här bildar enorma stenblock, som vart och ett väger upp till 120 ton, tre perfekta zig-zag murar.Vi fortsätter till Koricanchatemplet, även kallat Soltemplet med Santo Domingokyrkan, där vi bevittnar Inkarikets otroliga murverk, en teknisk prestation som förblir en gåta. Vi promenerar genom charmiga tvärgator med tydliga historiska arv från den alltid så närvarande inkatiden (F-L).

Dag 9.-Idag bekantar vi oss med den vackra dalens hemligheter genom att besöka saltterrasserna Maras. Här finns över 2000 terrasser, eller bassänger som det egentligen är, med naturligt salt. Var och en av dem ägs av medlemmar i samhället. Tekniken man använder för att få upp saltet är densamma idag som på inkatiden. Vi besöker Moray som förbryllade arkeologer under lång tid. Här hittades på 1930-talet stora cirkulära terrasserade konstruktioner, vars syfte man idag vet tjänade som experimentjordbruk av olika grödor, som majs, potatis och kokabusken. Vi fortsätter sedan genom den vackra Urubambadalen och njuter av Andernas bergstoppar och landskap. Så kommer vi slutligen till Ollantaytambo där vi besöker det arkeologiska komplexet med samma namn, ett av de största i Peru, strategiskt beläget på en bergsida (F-L).

Dag 10.-Tidig morgon beger vi oss till tågstationen i Ollantaytambo för att ta det berömda tåget till ett av världens sju nya underverk: tempelstaden Machu Picchu. Tåget följer floden Urubambas väg mot lägre höjder, omgivet av höga berg, vissa med snö på topparna, till det lilla samhället Aguas Calientes – kallas också Machu Picchu-byn. Härifrån tar vi buss till den arkeologiska delen av Machu Picchu. Vi börjar ert besök med en guidad tur på cirka två timmar och som tar er till de viktigaste platserna på denna arkeologiska plats. Tågresa tillbaka till Cusco. (F-L).

Dag 11.-Morgonflyg till staden Lima. Efter incheckning på hotellet är resten av dagen ledig för egna aktiviteter (F).

Dag 12.-På förmiddagen har ni ledig för vila eller den sista shoppningen. Efter utcheckningen från hotellet njuter vi av en delikat peruansk avskedslunch. Givetvis finns möjlighet att provsmaka var sin typisk peruansk aperitif Pisco Sour. På väg mot flygplatsen hinner vi stanna till vid ett av Limas förnämsta museum Larco ett av Latinamerikas mest kompletta med en enastående samling av kulturskatter från Peru. Transfer till flygplatsen och hemresa (F-L).

Peru banner svenska

RESFAKTA

 • Typ av resa: Rundresa.
 • Reslängd: 12 dagar/11 nätter.
 • Gruppstorlek: Min 6 pax - Max 16.
 • Visum inte krävs men ska vara giltigt minst 6 månader från den dagen resenären anländer till landet.

PRIS 1600 USD

Inkluderar:

 • Svensktalande reseledare Enrique Loayza.
 • Frukost och Lunch enligt programmet.
 • Alla utflykter enligt program.
 • Alla transfers enligt program.
 • Lokala engelskatalande guider.
 • Boende på bra 3 stjärnigt hotell i delat dubbelrum.
 • Alla inträdesavgifter till museer.
 • Inrikesflyg Lima–Arequipa och Cusco - Lima.

Inkluderar inte:

 • Flygbiljetter från Skandinavien till Lima-Peru ToR.
 • Tillägg för enkelrum. (Ca.500 usd)
 • Dricks till guider och chaufförer (c:a 50 usd).

Avresor: 1- 12 September 2023

Preliminärt datum 12 - 24 April 2024

Mascara-oro1