Magiske Peru

Peru er en av Sør-Amerikas mest fascinerende reisemål og er hjem til vakre landskap, storslått natur, blomstrende kulturer og godt bevarte rester fra gamle sivilisasjoner.Vi besøker Inkas hovedstad Cusco, saltproduksjonen i Maras og de flytende øyene Uros i Titicacasjøen. Lima er også kjent for sin gastronomi, og peruanske retter som ceviche blir mer og mer populære i Europa.

Dagsprogram

Dag 1.- Ved ankomsten til flyplassen i Lima, møtes du av reiselederen deres og dere blir transportert til et komfortabelt hotell som ligger ca. 40 minutter unna, i Miraflores-distriktet. Kvelden er disponerer dere på egenhånd.  

Dag 2.-Dagen starter med halvdagssightseeing av Lima og byens høydepunkter. Turen inkluderer Limas historiske senter med Plaza San Martin, Plaza Mayor, guvernørpalasset, rådhuset og katedralen. Så besøkes boligområdene San Isidro og Miraflores. På veien passeres Huaca Pucllana – som i det 3. århundret var et administrativt og seremonielt sentrum som inkaene så på som hellig. Vi besøker Kirken det rosa Santo Domingo som er et av de beste eksemplene på spansk barokkstil (F-L).  

Dag 3.- Dagen starter tidlig med transport til Limas flyplass, hvor vi tar en kort flyreise til den elegante byen Arequipa, Perus nest største by, bygget i majestetisk kolonistil. Byen ligger vakkert innpakket blant 3 vulkaner, Misti (5822 moh.), Chachani (6057 moh.) og Pichu-Pichu (5669 moh.).Etter et besøk til det vakre store torget og byens katedral, drar vi til Arequipas aller største turistattraksjon:Santa Catalinaklosteret som er som en liten by. Klosteret ble etter 400 år som kloster åpnet for publikum i 1970 og fremstår som det gjorde for 400 år siden. (F-L).

Dag 4.-Dagens reise går til den spektakulære Colcadalen, som omgis av snøkledde vulkaner. Veien slingrer seg gjennom naturreservatet Salinas og forbi en rekke små byer. Her beiter både lama og alpakka langs veigkantene.Fra det høyeste punktet på reisen, som ligger 4.800 m over havet, får du et vakkert utsyn over den peruanske del av Andes-fjellene. Herfra kjører du ned i kløften til den lille, maleriske landsbyen Chivay. Her sjekker du inn på hotellet og har resten av dagen fri til hva du har lyst til.(F-L). 

Dag 5.-Etter frokost starter vi rundturen, der vi skal oppleve de mest fantastiske steder i Colca Canyon.Underveis på turen stopper vi i små bygder, der det ser ut som tiden står stille, og hvor den koloniale arkitekturen er imponerende velbevart.Vi drar videre til Colca Canyons absolutt beste utsiktspunkt: «Mirador Cruz del Condor», Kondorkrysset. Her har vi en fantastisk utsikt ut over den 1.200 m dype kløften. Her får vi også en sjelden mulighet for å oppleve de majestetiske kondorer, som svever gjennom kløften med et imponerende vingefang på opp til 3 meter. Tilbake i Chivay spiser vi lunsj og sen ettermiddag kommer vi fram til Puno ved Titicacasjøens strand.(F, L).

Dag 6.-Heldagstur med båt på verdens høyest beliggende, seilbare sjø, Titicacasjøen (3810m.o.h). Første stopp gjøres ved de berømte flytende sivøyene Uros som er små øyer skapt av siv og røtter.Deretter går båtturen i to timer til Taquileøya. Det er en frodig øy med en spesiell kultur som drives som et kollektiv. De 2000 innbyggerne får være i fred for øvrige myndigheter og klarer seg selv.(F-L).

Dag 7.-Dagen brukes på å reise mot Cusco, som en gang var sentrum for inkariket.Bussturen tar oss til La Raya på drøye 4300 meters høyde. Her gjør vi et stopp med utsikt over dalen før det er på tide med lunsj ved Sicuani. I Raqchi ligger Viracocha Templet fra inkatiden og kirken San Pedro de Andahuylillas, som ofte kalles det andinske Sixtinske kapellet på grunn av dets fantastiske fresker og forgylte treutskjæringer. Når vi kommer fram til Cusco sjekker vi inn og får deretter en kort orientering om byen og morgendagens turplaner. Kvelden er fri til egen disposisjon og dere må gjerne utforske Cuscos livlige natteliv og utmerkede restauranter.(F,L)

Dag 8.- Oppdagelsesferd i verdensarvbyen Cusco på formiddagen. Byen var sentrum i inkariket og ble den gang kalt Tahuantinsuyo -de fire hjørnene. I dag er det en kolonial by, bygd på de kraftige murene fra inkatiden. Vi drar på en guidet tur til noen av de viktigste inkaruinene i Peru. Opplev blant annet soltempelet Qoricancha, Katedralen og festningen Sacsayhuaman med de karakteristiske vegger av store stein, satt sammen helt tett uten bruk av sement.Kvelden er satt av til egenaktiviteter.(F-L) 

Dag 9.-Vi forlater Cusco etter frokost og reiser nordover mot Urubamba.Vi besøker saltfeltene i Maras med de tilsynelatende uendelige terrassene hvor man har utvunnet salt fra underjordiske kilder helt fra inkaenes tid. Moray forundret arkeologer i lang tid. Her fant man på 1930-tallet store sirkulære konstruksjoner i terrasser. I dag vet man at de ble brukt som planteskole og hvor man eksperimenterte med dyrking av forskjellige vekster, som mais, potet og kokabusken.Etter lunsj fortsetter vi til Ollantaytambo, ved det imponerende fortet som ligger over byen utkjempede inkaene.Overnattning i Urubambadalen(F-L).

Dag 10.-Tidlig morgen begir vi oss til togstasjonen i Ollantaytambo for å ta det berømte toget til et av verdens 7 nye underverk: tempelbyen Machu Picchu.Den legendariske inkabyen ligger cirka 2 430 meter over havet på en smal fjellrygg høyt over Urubamba-elven, omgitt av frodig, grønn Amazonregnskog og ofte innhyllet i tåke og skyer. En perfekt forening av menneskets og naturens imponerende skaperevner.Etter en uforglemmelig opplevelse vender vi tilbake til Aguas Calientes for lunsj, og deretter tilbake til Cusco med tog og buss(F-L).  

Dag 11.-Vi tar morgonflyg tilbake til Lima. Etter innsjekking på hotellet har Ni resten av dagen fri for egne aktiviteter (F).

Dag 12.-Formiddag til egen disposisjon, besøk gjerne det lokale Inka markedet som selger tekstiler, broderier og ponchoer eller ta en spasertur i den sjarmerende bydelen Miraflores.Etter utsjekkingen fra hotellet drar vi til restaurangen for å nyta en delikat peruansk avskedsmiddag.Vi avslutter med et besøk på det magnifike Larco Herreramuseet som er et av Latinamerikas mest komplette med en enestående samling av kulturskatter fra Peru.Transfer till flyplassen og hjemreise.(F-L).

Banner Norsk Peru

REISEFAKTA

 • Reisetype: Rundreiser.
 • Reiselengde: 12 dager/ 11 netter.
 • Størrelse på gruppen: Min 6 / Max 16.
 • Visum: Norske statsborgere trenger ikke visum. For innreise i Peru kreves norsk pass med minimum seks måneders gyldighet utover reisens varighet. 

PRIS 1600 USD

Inkluderer:

 • Norsk , svensk reiseleder.
 • Innenriksflyvninger Lima - Arequipa, Cusco-Lima.
 • Frokost og lunsjer i henhold til program.
 • Alle utflukter og entreer iht. programmet.
 • Lokale engelskatalende guider.
 • All transport i følge programmet.
 • Innkvartering på 3 stjerners hotell i delt dobbeltrom (tillegg for enkeltrom.)
 • Entreer til alle museer, i henhold til program.

Inkluderer ikke:

 • Flybilletter fra Skandinavien til Lima -Peru T/R.
 • Øvrige måltider,drikke, eventuell tips. Driks er ikke inkludert i prisen. Vi anbefaler å beregn 50 usd per person som betales på plass til RESEPERUs reiseleder, som tar seg av fordelingen til berørte personer.
 • Personlige utgifter, telefon, etc.

Avresiser: 1 - 12 September 2023

Preliminärt Datum 12 - 24 April 2024

Vicuna